Συμφωνία με πΓΔΜ: «Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα»- «Επαίσχυντη συνθηκολόγηση για τα Σκόπια»



Ιούνιος 18, 2018. 20:39

Οι αντιπολιτεύσεις στα Σκόπια και στην Ελλάδα απέρριψαν τη συμφωνία μεταξύ  των δύο κυβερνήσεων για το νέο όνομα, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Το ελληνικό αντιπολιτευόμενο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε χθες ότι υπεγράφη μία συμφωνία για το νέο όνομα των Σκοπίων και ήταν «μια θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα και ημέρα ντροπής».


Η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστεύει ότι η συμφωνία παραβιάζει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας με την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.


«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα και ημέρα ντροπής για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεργάτη του συνασπισμού του, Πάνο Καμμένο (Κόμμα Ανεξαρτήτων Ελλήνων)», δήλωσε χθες η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεσμεύει την Ελλάδα με μια σύμβαση και βάζει ένα τετελεσμένο γεγονός που είναι πολύ δύσκολο στο μέλλον να αλλάξει.


Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι το 70% των Ελλήνων  δεν θέλουν τη λέξη ‘Μακεδονία’ στο όνομα του γειτονικού κράτους. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα μέσα σε λίγες ημέρες η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έπεσε στο 16%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν φθάνει καν το 10%.


Η αντιπολίτευση στα Σκόπια, το VMRO-DPMNE, έχει επίσης επικρίνει τη συμφωνία. Ο αρχηγός του κόμματος, Χριστιάν Μίτσκοσκι είπε σε διαδήλωση στο Μοναστήρι ότι «σήμερα (Κυριακή) που σηματοδοτούνται 28 χρόνια από την ίδρυση του VMRO-DPMNE, η ‘Μακεδονία’ καλύπτεται από έναν ισχυρό τυφώνα. 

Η υπογραφή για το νέο όνομα ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ είναι μια επαίσχυντη συνθηκολόγηση του κράτους», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι  ενώ ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ χαριεντίζεται, ‘νότια’ (οι Έλληνες) γιορτάζουν».

Μη σταματήσετε να χρησιμοποιείται το όνομα  «Μακεδονία», κατέληξε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

(Στοιχεία από bta.bg, dnes.dir.bg)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr