Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

«Το σχέδιο για ‘Σέβερνα Ρεπούμπλικα Μακεντόνια’ χωρίς μετάφραση στα αγγλικά είναι ένα νέο όνομα»Ιούνιος 7, 2018. 23:12

«Η ονομασία ‘Σέβερνα Ρεπούμπλικα Μακεντόνια’ (Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας- Северна Република Македонија), χωρίς μετάφραση στα αγγλικά, τέθηκε στο τραπέζι, στον πρωθυπουργό  Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διαπραγματευθεί το συνταγματικό μας όνομα», σχολιάζει η σλαβική ‘Ρεπούμπλικα’ των Σκοπίων.

Συνεχίζει: 


Ενώ η «μακεδονική» κυβέρνηση είναι σιωπηρή, ο νότιος γείτονας μας μιλά ηχηρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων.


Εάν η ‘Μακεδονία’ δεν δώσει θετική απάντηση στο κείμενο, λέγεται ότι τότε οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν και οι δύο χώρες χάνουν την ευκαιρία να βρουν μια συμφωνία, ειδικά αυτή τη στιγμή.


Μια τέτοια πρόταση για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος χωρίς μετάφραση στα αγγλικά είναι μια πλήρης απώλεια της ουσίας. Αυτό είναι ένα περίπλοκο όνομα για το οποίο μας είπαν ότι διαπραγματεύονταν.


Έτσι, εάν ο Ζάεφ αποδεχθεί την πρόταση, η ‘Μακεδονία’ θα αποκτήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα.

Το ‘μακεδονικό’ κοινό βρίσκεται σε αναμονή και η ανυπομονησία του οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζάεφ έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε αλλαγές των δηλώσεων του και έχει ήδη δείξει ότι διαπραγματεύεται την αλλαγή του συντάγματος, αν και υποσχέθηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί.


Επιπλέον, μετά από δεκαετίες διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός της ‘Μακεδονίας’ ‘μετακινήθηκε’ από λύση έναντι όλων, το οποίο φυσικά είναι κάτι που οι πολίτες δεν αποδέχονται», σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από republika.mk)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr