Βούλγαρος Ιστορικός Ντιμιτρόφ: «Νοτιοδυτική Βουλγαρία» είναι το πραγματικό όνομα των Σκοπίων



Ιούνιος 3, 2018. 14:47


Μια πρόταση για το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της περιοχής Βαρδαρίου,   ήρθε από τη Σόφια και συγκεκριμένα από τον Βούλγαρο ιστορικό Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ- διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας.



«Εάν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά, το πραγματικό όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της 'Μακεδονία'ς, θα πρέπει να είναι Νοτιοδυτική Βουλγαρία», είπε ο Ντιμιτρόφ στην Novini.bg.


«Έχω  τη διάθεση να βοηθήσω τους ‘Μακεδόνες’ να βρουν το όνομα του κράτους τους, επειδή βλέπω ότι απίθανο να βρεθεί κάποια συμφωνία. Η Ελλάδα είναι σίγουρη ότι κανένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία δεν θα περάσει. Το όνομα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε διαφορετικό. 

Προτείνω μια ιστορική αναφορά στα ονόματα που έχουν προωθηθεί σε αυτήν την επικράτεια σε όλη την ιστορία. Αναγνωρίσθηκε ως μέρος της Παιονίας, στη συνέχεια ως μέρος της Ιλλυρίας, όπου εκεί ζούσε ο αρχαίος λαός των Ιλλυριών, μετά, όμως,  τη δημιουργία του βουλγαρικού κράτους, στη σημερινή επικράτεια της πΓΔΜ,  το 681 ήταν γνωστή ως Βουλγαρία ή Βουλγαρία του Δούναβη», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.


(Στοιχεία από zhurnal.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr