Η Αλβανία περιμένει το ‘οκ’ των Σκοπίων για δημιουργία μεγάλων προσφυγικών στρατοπέδων



Ιούνιος 9, 2018. 20:29

Η Αλβανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Αυστρίας και της Δανίας για τη δημιουργία μεγάλων προσφυγικών στρατοπέδων, αλλά αυτό πρέπει πρώτα να το συζητήσει με τις γειτονικές χώρες, κυρίως με τα Σκόπια.



«Η Αλβανία είναι έτοιμη να χτίσει μεγάλα στρατόπεδα για τους μετανάστες που δεν θα εισέλθουν στην ΕΕ και δεν μπορούν  να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους», ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Ρομίνα Κούκο, απαντώντας στην ιδέα της Αυστρίας και της Δανίας για κέντρα ασύλου εκτός της ΕΕ.


Η Αλβανία ανταγωνίζεται  την Ουκρανία στην πρόταση αυτή, λόγω των πολλών εκατομμυρίων που θα διατεθούν από την έναρξη μιας τέτοιας επιχείρησης.


Επιπλέον, τα Τίρανα θέλουν να πραγματοποιήσουν τη θετική σύσταση για έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην Ένωση, αλλά σε όλη αυτήν την ιστορία βλέπει τα Σκόπια ως εταίρο.


Σε μια κατάσταση, όπου διαγράφεται μια νέα τάση για αύξηση των μεταναστών, η γαλλική «Le Monde» ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Αυστρίας εκφραζόμενες κατά των μεταναστών ασκούν πιέσεις σε μεγάλο βαθμό σε άλλα μέλη της ΕΕ για να κερδίσει η ιδέα τους.


Η Γερμανία είναι σκεπτική, ενώ η Γαλλία την απέρριψε επειδή το Παρίσι πιστεύει ότι οι βαλκανικές χώρες δεν θα δεχθούν κάτι τέτοιο ακόμη και με οικονομικά ανταλλάγματα ή ταχύτερη ένταξη στην ΕΕ.

Η αλβανική πλευρά φαίνεται ότι θέλει να δείξει ότι η κυβέρνηση του Παρισιού έχει εκτιμήσει εσφαλμένα την πρόθεση των βαλκανικών χωρών, τη ίδια στιγμή που η Αυστρία σκέφτεται σοβαρά  να επισημοποιήσει την πρόταση και να τη θέσει  στο τραπέζι  για συζήτηση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr