Σκόπια - Σλαβική Οργάνωση με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ ζητά αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»




Ιούνιος 6, 2018. 22:08

Η σλαβική οργάνωση που φέρει τον τίτλο «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά», με έδρα την Ουάσιγκτον, απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας να χρησιμοποιήσει την ισχύ του και ζήτησε από τον διεθνή οργανισμό την εφαρμογή του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, προβλέποντας την ίση μεταχείριση της «Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη με το συνταγματικό όνομα της χώρας και συγχρόνως την κατάργηση της αδικίας που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.



Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: 


"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, η ‘Μακεδονία’ έχοντας σεβασθεί τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, δεν αποτέλεσε ποτέ αιτία για τη θέσπιση αρνητικών  μέτρων ή πολιτικών.


Αντίθετα, το Διεθνές Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση κατά της Ελλάδας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ από το 1995.


Επιπλέον, ο Ειδικός Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων εξέδωσε λεπτομερή έκθεση το 2008, που υπογραμμίζει την ελληνική αδικία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, λόγω της  μη αναγνώρισης της εθνικής μειονότητας της ‘Μακεδονίας’. 

Παρά το γεγονός, ότι ο ΟΗΕ είναι ένας οργανισμός που έχει ως στόχο την εφαρμογή των διεθνών νομικών μηχανισμών για την προστασία των αδυνάμων, από ισχυρά έθνη με μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή, δεν έχει γίνει τίποτε για την υλοποίηση αυτού του στόχου για την ‘Μακεδονία’.


Η ‘Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά’ ως ηγετική οργάνωση που εκπροσωπεί τη «μακεδονική» διασπορά (τη σλαβική δηλαδή) επί χρόνια βλέπει ότι  η ‘Μακεδονία’ είναι ο στόχος της ελληνικής κριτικής για να μοιρασθεί το όνομά της με την βόρεια ελληνική περιοχή.


Από την αρχή αυτής της διένεξης του ονόματος, η Ελλάδα αρνήθηκε την ύπαρξη της «μακεδονικής» εθνικότητας, ταυτότητας, ιστορίας και γλώσσας.

 Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να αποδεχθεί το γεγονός ότι συνολικά 137 χώρες, που αποτελούν τα δύο τρίτα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, έχουν ήδη αναγνωρίσει επίσημα τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Ως εκ τούτου, είναι καιρός η Ελλάδα να αναγνωρίσει επίσημα τη «Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα. Ένα έθνος όπως το ‘μακεδονικό’, χρειάζεται αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας, η άρνηση της οποίας ενέχει τον κίνδυνο να χάσει την ικανότητά του να διατυπώνει συμφωνίες και να ρυθμίζει ανεξάρτητες σχέσεις με άλλες οντότητες.




Ως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, χρησιμοποιείστε την ισχύ σας και ζητήστε από τον διεθνή οργανισμό για την εφαρμογή του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, με το οποίο θα απονεμηθεί εξίσου η ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο πλαίσιο του ΟΗΕ με το συνταγματικό της όνομα και θέτοντας τέλος στην αδικία που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.»


(Στοιχεία από ‘United Macedonian Diaspora’)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr