Κυβέρνηση Σκοπίων : Προτιμότερη η απομόνωση του Ιβάνοφ παρά η απομόνωση της χώρας



Ιούνιος 13, 2018. 22:01


«Η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» αναφέρει με λύπη ότι ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ στην ομιλία του προς το λαό δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη δική του αδυναμία και να δει την προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας με την συμφωνία που αυτές τις ημέρες έχει οριστικοποιηθεί και συμφωνηθεί από τις κυβερνήσεις της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ και της Δημοκρατίας της Ελλάδας», αναφέρει η κυβέρνηση των Σκοπίων ως απάντηση στη σημερινή ομιλία 



του προέδρου Ιβάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι επιβλαβές και δεν θα το υπογράψει.


Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν διακατέχεται από αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει ενέργειες απαράδεκτης χειραγώγησης  που βλάπτει το κράτος, τους πολίτες και ενεργεί άμεσα εναντίον της ενίσχυσης της μακεδονικής ταυτότητας.


«Ο Ιβάνοφ δεν επιδιώκει τη επίλυση και δεν εργάζεται για την ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που για τους πολίτες είναι προτεραιότητες υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος.
Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της ‘Μακεδονίας’ και να ωθεί τη χώρα μας σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβάνοφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή.
Είμαστε μόνοι μας και τελικά αναγνωριζόμαστε από όλους τους γείτονες μας, από τη Δημοκρατία της Ελλάδας και από τη διεθνή κοινότητα.
Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει και ενισχύει την εθνοτική και πολιτιστική ταυτότητα της ‘Μακεδονίας’, μια για πάντα», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.


(Στοιχεία από PlusInfo, MakFax)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr