Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Σκόπια: Ο Ζάεφ προστάτης του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας


Ιούνιος 25, 2018. 22:18

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δέχθηκε αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας (ΙΕΙ), με επικεφαλής τον διευθυντή Δρ Ντράγκι Γκιοργκίεφ, ο οποίος είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας.

Η αντιπροσωπεία  αποτελούνταν από την καθηγήτρια Δρ Μαρία Πάντεφσκα και την καθηγήτρια  Λιούμπιτσα Γιάντσεβα.


Η Γιάντσεβα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες του εορτασμού με την ευκαιρία των 70 ετών από την ίδρυση αυτού του αναγνωρισμένου επιστημονικού ιδρύματος.


Οι εκπρόσωποι του ΙΕΙ κάλεσαν τον πρωθυπουργό Ζάεφ να είναι ο προστάτης της επετείου.

 Το Επιστημονικό ίδρυμα ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας το 1948, ως το πρώτο επιστημονικό ίδρυμα στην ιστορία του ‘μακεδονικού’ κράτους.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο εορτασμός αυτής της σημαντικής επετείου θα γίνει το Φθινόπωρο με μια σειρά εκδηλώσεων και με την προώθηση 17 νέων επιστημονικών εργασιών που εκδόθηκαν πέρυσι  και θα διεξαχθεί, επίσης, επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η Βαλκανική Ιστοριογραφία και οι σύγχρονες προκλήσεις».


Ο Ζάεφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή, αποδέχθηκε την πρόσκληση και ενθάρρυνε τους ερευνητές του ΙΕΙ  με την υποστήριξή του στο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο, όπου θα παραστούν επιφανείς ιστορικοί και άλλοι ερευνητές από την περιοχή, την Ευρώπη και τον Κόσμο.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr