Αντιπολίτευση Σκοπίων: Ο Ζάεφ εγκατέλειψε τους εξόριστους πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου


Από την εκδήλωση στα Σκόπια για τα 70 χρόνια από τη 'δίωξη'  των Σλάβων από την Ελλάδα

Ιούνιος 30, 2018. 18:47

Σκόπια.

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, σηματοδότησε σήμερα την 70η επέτειο της δίωξης των Σλάβων από την «Μακεδονία του Αιγαίου».



Ο Μίτσκοσκι έγραψε στο Facebook ότι οι «Μακεδόνες» φέρουν μαζί τους τη θλιβερή ιστορική μοίρα και τα ιστορικά γεγονότα από τις βαλκανικές διαφορές, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ζωντανοί μάρτυρες.


 «Σήμερα παρακολούθησα την πέμπτη συνάντηση των βίαια διωκομένων ‘Μακεδόνων’ κατά τον εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας του 1946-1949,  που διεξήχθη στα Σκόπια.


«Οι άνθρωποι εκεί, μου είπα ότι με πίκρα βιώνουν τη Συνθήκη  με την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πραγματική κατάσταση είναι ότι σήμερα οι ‘Μακεδόνες’ δεν αποτελούν επίσημα αναγνωρισμένη εθνοτική μειονότητα στην Ελλάδα και με τη συμφωνία των Ζάεφ – Τσίπρα, δεν αναγνωρίζονται πια ούτε από  το κράτος από το οποίο ‘τραβούν’ οι ρίζες τους, δηλαδή τη ‘Μακεδονία’ [κράτος Σκοπίων]», γράφει ο Μίτσκοσκι.


Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο πλήγμα που επηρεάζει τη ‘Μακεδονία’  «Αφού στερεί από εμάς το δικαίωμα στην ύπαρξη και αυτοδιάθεσης ως ‘Μακεδόνες’».
Ο ίδιος θα σημειώσει ότι η κυβέρνηση ‘εμπορεύθηκε’ για τη χώρα και το λαό της και δεν έλαβε τίποτε…


(Στοιχεία από FB)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr