Πρόεδρος Σερβίας: Οι Αλβανοί νοιάζονται μόνο για τον έλεγχο του βόρειου Κοσόβου
Ιούνιος 4, 2018. 20:51

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στόχος των Αλβανών είναι μόνο πως θα αναλάβουν τον έλεγχο του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και όχι να εφαρμόσουν τις συμφωνίες. Κάλεσε εκ νέου τους διεθνείς εκπροσώπους να ‘σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των Σέρβων του Βορρά’.


Οι δηλώσεις του έγιναν εξαιτίας της στάσης του πρωθυπουργού του Κοσόβου,  Ραμούς Χαραντινάι,  στη συμφωνία για την ενέργεια.


Είπε ότι ο Χαραντινάι δεν διάβασε τη συμφωνία των Βρυξελλών για την ενέργεια, και ότι, οι Αλβανοί «δεν εκφράζουν άποψη χωρίς τη γνώση των δυτικών μεντόρων’, σύμφωνα με την lajmi.net.


«Ξέρουν ότι οι δυτικοί μέντορες θα φροντίσουν να μην τηρήσουν αυτές τις συμφωνίες. Οι ιστορίες περί ανησυχιών από την μη εφαρμογή των συμφωνιών είναι μόνο ορισμένες γνωστές φράσεις που λέγονται κατ’ ευφημισμό», είπε ο Βούτσιτς.


Ο πρόεδρος της Σερβίας επέκρινε επίσης την Αβνί Αρίφι και τον Ενβέρ Χοτζάι.


«Ο λόγος για τον οποίο ανησυχώ είναι ότι υπήρξαν πολλά περιστατικά στα πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων. Και δεν υπάρχει ανησυχία για τις σοβαρές επιθέσεις εναντίον των Σέρβων ( του Κοσόβου)», τόνισε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Οι αντιδράσεις του προέδρου της Σερβίας, ήρθαν μετά από κατηγορίες του Χαραντινάι και της Αβνί Αρίφι που επέκριναν τη Σερβία για την ενεργειακή συμφωνία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr