ΝΑΤΟ- Στόλτενμπεργκ: Τον Ιούλιο η επίσημη πρόταση για την πΓΔΜ, η ένταξη θα εξαρτηθεί από το δημοψήφισμα…



Ιούνιος 25, 2018. 16:59


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από τους ηγέτες της Συμμαχίας να αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για την πλήρη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.



Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πρέπει η πΓΔΜ να προσκληθεί για πλήρη ένταξη και να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά η ένταξη της χώρας θα εξαρτηθεί από τον επίλογο της Συνθήκης με την Ελλάδα, δηλαδή την αποδοχή της συμφωνίας με δημοψήφισμα.


«Περιμένω οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων να συμφωνήσουν για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τότε θα είμαστε σε θέση να καλέσουμε την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να καταστεί πλήρες μέλος, εάν η συμφωνία οριστικοποιηθεί. Η οριστικοποίηση σημαίνει πλήρη επικύρωση, με θετική ψηφοφορία στο δημοψήφισμα, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί», είπε ο Στόλτενμπεργκ.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr