Ζόραν Ζάεφ: «Ευχαριστώ τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την υποστήριξή τους στην ένταξη μας στην ΕΕ



 

Ιούνιος 27, 2018.  17:32

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για την Ευρω-ατλαντική  Ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, ότι είναι ευγνώμων για την υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς τη χώρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα του σλαβικού των Σκοπίων  ‘Φόκους’.


Ο πρωθυπουργός εξεδήλωσε με ιδιαίτερη χαρά ότι με την  Βουλγαρία και την Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί γόνιμες  συζητήσεις και «έχουν κερδηθεί κρίσιμες αποφάσεις τόσο για την «Μακεδονία», όσο και για την Αλβανία,  για τον Ιούνιο του 2019 για έναρξη διαπραγματεύσεων,  εφόσον εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση».


Ο Ζόραν Ζάεφ, προέβη σε μια θετική αποτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής του: 


«Υπογράψαμε συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία και ολοκληρώσαμε μια δεκαετία βλαβερών πολιτικών θέσεων και στις δύο πλευρές. Έκτοτε το εμπόριο αποτελεί  μόνο δείκτη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυξήθηκε κατά 11,5%  και αυτό αποτελεί ένδειξη ενός πραγματικού φίλου και συμμάχου καθώς και γείτονα», δήλωσε ο  Ζάεφ αναφερόμενος στη Βουλγαρία.


«Δέκα μήνες πριν είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε κάθε τι δυνατό για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, σε μια διαμάχη που κράτησε πάνω από 25 χρόνια. Τα βήματα που έχουμε προχωρήσει , στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών  Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκου Κοτζιά,  θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες για τη συνεργασία και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μας.


Για τη «Μακεδονία», αυτό σημαίνει  μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ως πλήρες μέλος των 30 κρατών μελών και την αναγνώριση του παρελθόντος μας, ως συνεισφορά για τις μελλοντικές προσπάθειες σταθεροποίησης και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


(Στοιχεία από focus-news.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr