Ο Τσαβούσογλου επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες που άρχισαν να ξεχνούν την Κριμαία



Από την εκδήλωση στην Άγκυρα- φωτό από Комсомольская правда


Ιούνιος 8, 2018. 21:44


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέκρινε τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες άρχισαν να δίνουν λιγότερη προσοχή στο ζήτημα της Κριμαίας.



«Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας. Βλέπουμε ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να ξεχνούν την Κριμαία. Αν ξεχνάτε σήμερα  την Κριμαία και αν αύριο συμβεί κάτι στην Ουκρανία, τότε θα είστε υπεύθυνοι για αυτό», είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο İhlas.


Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, έγιναν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια δείπνου στο Κέντρο Πολιτισμού και Βοήθειας των Τατάρων της Κριμαίας στην Άγκυρα.


Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλιμκίν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα καθώς και ο Μουσταφά Τζεμίλεφ από την Βερχόβνα Ράντα.


Σημείωση πρακτορείου Tass: υπενθυμίζουμε ότι μετά από πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, οι αρχές της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης διενήργησαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία. Συμμετείχαν περισσότεροι από το 80% των κατοίκων της χερσονήσου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έδειξαν ότι το 96,7% και το 95,6% των κατοίκων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ψήφισαν για επανένωση με τη Ρωσία, αντίστοιχα. Στις 18 Μαρτίου 2014 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνία για την ενσωμάτωση  της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις 21 Μαρτίου το έγγραφο επικυρώθηκε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Παρά τα πειστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το Κίεβο αρνείται να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr