Οι Σκοπιανοί μετέφεραν αστυνομικά σκάφη από την Οχρίδα στην ΠρέσπαΙούνιος 16, 2018. 23:19

Για τη διαφύλαξη των αξιωματούχων της χώρας και της Ελλάδας μεταφέρθηκαν αστυνομικά σκάφη από τη λίμνη Οχρίδα στη λίμνη Πρέσπα.


Τα αστυνομικά σκάφη μεταφέρθηκαν για την επίσκεψη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο χωριό Οτέσεβο, όπου θα παρατεθεί γεύμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στον οικισμό Ψαράδες στην ελληνική πλευρά της όχθης της μεγάλης Πρέσπας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία κατά της υπογραφής της συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

 Η επιτροπή για την προστασία του ελληνικού χαρακτήρα της Μακεδονίας, καλεί όλους τους Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου (Κυριακή) στις 11 η ώρα το πρωί.


Σε ανακοίνωση η κυβέρνηση Τσίπρα κατηγορείται «ότι προσπαθεί να βάλει την υπογραφή της σε  εθνική παραχώρηση της ιστορίας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της μοναδικότητας του ονόματος της Μακεδονίας με τη συμφωνία με τα Σκόπια», σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από republika.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr