Σκόπια- Καθηγητής Φιλοσοφίας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο για τους αρχαίους Μακεδόνες




Ιούνιος 23, 2018. 21:23

Με την κατάργηση της εθνοτικής και πολιτιστικής ταυτότητας των ‘Μακεδόνων’, το υπόβαθρο της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι μία πλήρης άρνηση του έθνους, δήλωσε ο Φερίντ Μούχιτς σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «Μόνο Αλήθεια» του καναλιού ‘5’ των Σκοπίων.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η ερμηνεία της ιστορίας είναι η αντίληψη και το δικαίωμα κάθε κράτους.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας και ανεξάρτητος βουλευτής, Φερίντ Μούχιτς,  ο οποίος είναι μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξηγεί ότι η ραχοκοκαλιά του κράτους μέχρι τώρα ήταν το έθνος και ο λαός της ‘Μακεδονίας’, επειδή ζει στο έδαφος από το οποίο προέρχεται η ταυτότητα του, δηλαδή η ‘Μακεδονία’.


Στη Βαλκανική Χερσόνησο υπάρχουν παντού αρχαία μνημεία, είπε ο Μούχιτς  όπως είναι οι Στόβοι και η Ηράκλεια, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο επί των  αρχαίων Μακεδόνων και επί των αρχαίων Ελλήνων, δήλωσε στη συνέντευξή του.


Σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 8 της Συμφωνίας με την Ελλάδα, η χώρα μας παραιτείται από το παρελθόν των αρχαίων Μακεδόνων.


«Η ισχύουσα, όμως, ιστοριογραφία στη χώρα μας, αναφέρει ότι οι σύγχρονοι Μακεδόνες (Σκοπιανοί εννοεί) είναι ένα μείγμα από τους πολυάριθμους Σλάβους που ήρθαν στα Βαλκάνια και αναμείχθηκαν με τους εντόπιους, οι οποίοι κατά πλειονότητα ήταν αρχαίοι Μακεδόνες, από τους οποίους λάβαμε το όνομα και την κληρονομιά», δήλωσε ο καθηγητής- βουλευτής.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr