Η Αλβανία καθιερώνει τη διάκριση «Πρέσβης του Έθνους’ για τη Διασπορά



Ιούνιος 9, 2018. 17:43

Τίρανα.

 Οι πιο επιτυχημένοι εκπρόσωποι των αλβανικών κοινοτήτων στο εξωτερικό θα τιμηθούν με το βραβείο «Πρέσβης του Έθνους»/ «Ambasador i Kombit» από την Αλβανία, όπως αναφέρει το ‘ATSH’.
 
Η κυβέρνηση της Αλβανίας με χθεσινή απόφασή της,  καθόρισε τα κριτήρια και τον τρόπο απονομής του βραβείου του «Πρέσβη του Έθνους» που θα απονέμεται από την αξιολόγηση της συμβολής του και της δημόσιας αναγνώρισης του.


Τα κριτήρια για την παραλαβή του βραβείου, θα πρέπει να απηχούν τις δραστηριότητες των επιτυχημένων μελών της διασποράς, την ακεραιότητά τους και τη φήμη που έχουν στην κοινότητα που ζουν.


 Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι διαπιστευμένοι πρέσβεις της Αλβανίας στο εξωτερικό θα προτείνουν τους υποψήφιους στον υπουργό  της Διασποράς και η πρόταση θα συνοδεύεται από βιογραφικό με τις απαραίτητες δραστηριότητες του υποψήφιου και η τελική κρίση θα υποβάλλεται επίσημα στον Πρωθυπουργό.


(Στοιχεία από koha.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr