Σκόπια: Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων με αντάλλαγμα ημερομηνία των διαπραγματεύσεων με ΕΕ



Ιούνιος 25, 2018. 15:51

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται σοβαρά με την ιδέα των Κέντρων υποδοχής προσφύγων στα Σκόπια και την Αλβανία με αντάλλαγμα  την λήψη ημερομηνίας για διαπραγματεύσεις με την Ένωση, η οποία τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση από τις εκφραζόμενες ενστάσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.



Γράφει η σκοπιανή ‘Alfa’:
 Θα αποκτήσει η χώρα μας μόνιμους πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σε αντάλλαγμα μιας ημερομηνίας για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ;».


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αυτά τα αιτήματα, ωστόσο, τα μηνύματα και οι προετοιμασίες της ΕΕ δείχνουν ότι τα Σκόπια βρίσκονται σίγουρα στον ευρωπαϊκό χάρτη για την κατασκευή καταυλισμών προσφύγων.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος δήλωσε ότι η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι με τη δημιουργία κέντρων ασύλου εκτός της ΕΕ, υπονοώντας τα Βαλκάνια, ιδιαίτερα την Αλβανία και το βόρειο τμήμα της FYROM.


Το γεγονός ότι η ΕΕ εργάζεται σοβαρά πάνω στην ιδέα των Κέντρων αυτών στα Σκόπια και την Αλβανία, αναφέρεται από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Επενδύσεων Βέλε Σαμάκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τίθεται ως όρος για να λάβουν οι δύο χώρες ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την Ένωση.


Κέντρα προσύφων, ενδεχομένως, θα δημιουργηθούν και στη Σερβία, αλλά δεν διευκρινίζεται τι θα λάβει το Βελιγράδι ως αντάλλαγμα, αν και είναι βέβαιο ότι και πάλι θα πρέπει να συνδέεται  με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση του βόρειου γείτονα, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από alfa.mk)
-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr