Οι Ακαδημίες Σκοπίων και Βουλγαρίας οργανώνουν κοινές δημόσιες συζητήσεις



 Ιούνιος 17, 2018. 22:20

Η Ακαδημία των Σκοπίων ( MANU) και η Βουλγαρική Ακαδημία (BAN) υπέγραψαν πρωτόκολλο για την πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αποφάσισαν να διοργανώσουν  κοινές επιστημονικές συζητήσεις, με σκοπό να φέρουν τους νέους των δύο χωρών πιο κοντά.

«Με κοινές συζητήσεις, επιστημονικές αναφορές και ιδιαίτερα εκείνων των ελκυστικών των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, με πολιτιστικά προγράμματα, οι πρόεδροι των δύο Ακαδημιών Επιστημών θα φέρουν σε επαφή τους νέους», αναφέρει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην ανακοίνωση της Ακαδημίας των Σκοπίων.


Η συνεργασία και η πλατφόρμα που υπέγραψαν ο Τάκι Φίτι (Σκόπια) και ο Τζούλιαν Ρεβάλσκι (Βουλγαρία) θα συμβάλλουν στην πρακτική υλοποίηση της συμφωνίας και στην καλή πίστη και στις δύο πλευρές.


Σημειώνεται ότι ο Τάκι Φίτι, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας που υπεγράφη στις Πρέσπες, δήλωσε ότι το θετικό είναι ότι αυτή έγινε αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Παλαιότερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr