Οι επιφυλάξεις της Βουλγαρίας στο νέο όνομα των Σκοπίων



Ιούνιος 12, 2018. 22:08

Σόφια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας , σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει η ευρεία δήλωση που έδωσε στα ΜΜΕ το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.


Αυτή ανοίγει το δρόμο για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ένταξη του γείτονά μας. Είναι μια πραγματική ευκαιρία στο τέλος της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σημειωθεί πρόοδος και να ορισθεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αναφέρει η δήλωση.


Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της  Μακεδονίας  με το συνταγματικό της όνομα,  τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για μια πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή αξιώσεων στους γείτονες, για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα, όπως αναφέρεται σε αυτήν.


«Το ΥΠΕΞ παροτρύνει τα δύο γειτονικές, εταιρικές  και φιλικές  χώρες  να εγγυηθούν ότι στη συμφωνία μεταξύ τους  θα δηλωθούν και θα επιβεβαιωθούν αυτά με σαφήνεια», σημειώνει το δημοσίευμα.


 (Στοιχεία από dnes.dir.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr