Τουρκική δωρεά στις φυλακές των Σκοπίων



Ιούνιος 27, 2018. 08:45

Η Τουρκική Υπηρεσία Συντονισμού και Ανάπτυξης (TIKA) έχει δωρίσει τεχνικό εξοπλισμό αξίας 20 εκατομμυρίων δηναρίων στη φυλακή Ιντρίζοβο των Σκοπίων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον συντονιστής της TIKA στα Σκόπια, Αϊτεκίν Αϊντίν, έχουν υλοποιηθεί διάφορα έργα που αναφέρονται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και των προδιαγραφών του συστήματος δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική Υπηρεσία «είχε πάντοτε, έχει και θα έχει περαιτέρω στενή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της πΓΔΜ».


Η υπουργός Δικαιοσύνης, Ρενάτα Ντεσκόσκα αναφερόμενη στη δωρεά δήλωσε τα εξής: 

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας, ως μια φιλική χώρα προς την «Μακεδονία», έχει βοηθήσει στο παρελθόν στη βελτίωση των συνθηκών, όχι μόνο για την επισκευή των φυλακών, αλλά και γενικότερα για το σύστημα δικαιοσύνης, για αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Όπως γνωρίζετε αυτή η συνεργασία θα συνεχισθεί για την βελτίωση των συνθηκών στις κατασταλτικές εγκαταστάσεις».

Οι εκπρόσωποι της TIKA  και του υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις στις φυλακές Ιντρίζοβο, που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταχείριση των κρατουμένων.


(Στοιχεία από shenja.tv)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr