Βόρειο Ιράκ: Η κουρδική κυβέρνηση ζήτησε από το PKK να εγκαταλείψει την περιοχή



Ιούνιος 7, 2018. 18:59

Η περιφερειακή κουρδική κυβέρνηση στο Βόρειο Ιράκ, απαίτησε από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να εγκαταλείψει τις παραμεθόριες περιοχές με την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.



«Η παρουσία των μαχητών του PKK στο έδαφος της κουρδικής αυτονομίας έχει επανειλημμένα οδηγήσει στην εισβολή των τουρκικών  στρατευμάτων στο ιρακινό έδαφος που μπορεί να γίνει αιτία βίας και έντονης αντίδρασης. Η κυβέρνηση της αυτονομίας επιδιώκει να εμποδίσει τη μετατροπή των περιοχών όπου είναι εγκαταστημένο το PKK ζώνες πολέμου. Απαιτούμε από το PKK να αφήσει αυτές τις περιοχές για να μην δώσει στην Τουρκία το πρόσχημα να εισβάλλει στο έδαφος της αυτονομίας και προτρέπουμε την Τουρκία να σεβασθεί την κυριαρχία του Ιράκ», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να εισβάλλει  στην περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ, όπου έχουν τις βάσεις τους, τα μέλη του  Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλλει και  έχει προχωρήσει  κατά 26 χιλιόμετρα στο έδαφος του βόρειου Ιράκ.


(Στοιχεία από ria.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr