VMRO-DPMNE: Η Συμφωνία επιχειρεί γενοκτονία του έθνους μας…



Ιούνιος 21, 2018. 17:23

«Μπορεί η χώρα να εκδώσει ένα εγχειρίδιο στο οποίο θα έχει τίτλο ‘Μακεδονία’; Τι θα μάθουν τα παιδιά καθώς και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, αν πρέπει να τραγουδούν τον ύμνο «Σήμερα γεννιέται η Μακεδονία»; /«Ντένετς ναντ μακεντόνια σε ράγκια»;, ρώτησε ο Ναούμ Στοϊλκόφσκι εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE.


Εξέφρασε, ιδιαίτερα, την αντίθεση του κόμματος του, προς το άρθρο 8 της Συμφωνίας με την Ελλάδα, για την αφαίρεση του ‘μακεδονικού ήλιου’ από όλους τους δημόσιους χώρους μέσα στους επόμενους 6 μήνες.


«Παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η Συμφωνία είναι τερατούργημα, ειδικά, η παράγραφος 3 του άρθρου  της Συμφωνίας που υπογράφηκε από τους Ζάεφ – Τσίπρα  λέει χαρακτηριστικά: 


«Το Δεύτερο Μέρος δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά καθ’ οιονδήποτε τρόπο και σε όλες τις μορφές του το σύμβολο που πριν απεικονίζονταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του. Εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, το Δεύτερο Μέρος θα προβεί στην αφαίρεση του συμβόλου που απεικονίζονταν στην προηγούμενη  εθνική σημαία του από όλους τους δημόσιους χώρους και δημόσιες χρήσεις στην επικράτειά του. Αρχαιολογικά τεχνουργήματα δεν εντάσσονται στο πεδίο αυτής της πρόνοιας.»

Ο Στοϊλκόφσκι τόνισε ότι η παράγραφος αυτή στο άρθρο οκτώ της Συμφωνίας με την Ελλάδα, είναι  μια πράξη  καθαρισμού ολόκληρου του έθνους και, όπως είπε,  είναι γενοκτονία ολόκληρου  του έθνους ή εθνοκτονία (е геноцид врз цела нација, односно етноцид).


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr