Βουλγαρικό VMRO: Η θέση μας για τη συμφωνία του ονόματος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’



Ιούνιος 13, 2018. 22:25


Χαιρετίζουμε τη συμφωνία στη μακρόχρονη διένεξη μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η λύση θα διαρκέσει και θα ανοίξει το δρόμο για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή της Συμφωνία Γειτονίας μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.


Τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των περισσότερων από εκατό χιλιάδες Βουλγάρων πολιτών στη «Μακεδονία» και των πολιτών της Μακεδονίας»  με βουλγαρική εθνική συνείδηση πρέπει να προστατεύονται άνευ όρων και να γίνονται σεβαστά.


Οι φαύλες αντιβουλγαρικές πρακτικές, όπως η κλοπή και παραποίηση της κοινής ιστορίας, με στρέβλωση των ιστορικών γεγονότων στα βιβλία της ιστορίας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του μίσους προς τη Βουλγαρία είναι απαράδεκτες και ασυμβίβαστες με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτές ο πρακτικές πρέπει να εξαλειφθούν και να καταργηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Συμφωνίας Γειτονίας καθώς παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα.


(ВМРОБългарско национално движение)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr