Σκόπια: Πρωτοβουλία πολιτών για βοήθεια στην Ελλάδα





Ιούλιος 25, 2018. 20:35

Δεν υπάρχουν μόνο οι εθνικιστές που είναι οργισμένοι με τους Έλληνες, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν και πρωτοβουλίες πολιτών που διοργανώνουν ανθρωπιστική βοήθεια, με σκοπό να βοηθήσουν τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική. 


Την βοήθεια που έλαβαν οι πολίτες των Σκοπίων την εποχή του καταστροφικού σεισμού του 1963, πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την ανθρωπισμό, λένε οι διοργανωτές.



Είδη υγιεινής, κονσερβοποιημένα τρόφιμα για παιδιά και ενήλικες, απολυμαντικά και ιατρικά υλικά αποτελούν μέρος των πλέον απαραίτητων προϊόντων για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.


Στην ανθρωπιστική δράση έγινε ενεργοποίηση του ταμείου αλληλεγγύης και άνοιξε λογαριασμός για δωρεές, επίσης ο Ερυθρός Σταυρός της πόλης των Σκοπίων συμμετέχει στην ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία.


Μια προσωρινή βοήθεια έξι εκατομμυρίων δηναρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών θα σταλεί στην Ελλάδα από την κυβέρνηση.


Η δωρεά των έξι εκατομμυρίων δηναρίων θα παρασχεθεί από τον προϋπολογισμό της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’.


Χθες ο δήμος των Σκοπίων αποφάσισε να δωρίσει ένα εκατομμύριο δηνάρια.






(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr