Γιόρτασαν Τέτοβο και Οχρίδα για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ


"Προχωράμε! Η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ"

Ιούλιος 14, 2018. 22:06

Η Μπιγκ Μαμά, η Ντάνι Ντιμιτρόφσκα, το συγκρότημα ροκ από το Τέτοβο Χάι Κοντρόλ και ο τραγουδιστής Σπατ Κασάπι τραγουδούν απόψε στην πλατεία της πόλης του Τέτοβο για τη γιορτή της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το σύνθημα «Όντιμε Ναπρέντ»- Προχωράμε!, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Τη γιορτή παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Διασποράς Έντμοντ Αντέμι και αναπληρωτής υπουργός άμυνας Μπεκίμ Μακσούτι.


«Αυτή είναι η εκπλήρωση του ονείρου πολλών γενεών στη χώρα, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη Μακεδονία, ακολουθούμε το μεγάλο δρόμο στο διεθνές πεδίο, το οποίο με τη σειρά του συνεπάγεται την ανάγκη για  εσωτερική οικονομική ανάπτυξη και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις σφαίρες της χώρας», δήλωσε ο Αντέμι.


Σύμφωνα με τον Μακσούτι, αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την πολιτική τους προτίμηση, να γιορτάσουν γιατί όλοι αξίζουν να γιορτάσουν.


Γιορτή διοργανώθηκε και στην Οχρίδα, όπου συμμετείχαν τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα.
Η γιορτή στην Οχρίδα ξεκίνησε λίγο νωρίτερα λόγω της έναρξης της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα», που σηματοδοτεί την έναρξη της κύριας θερινής τουριστικής περιόδου στη ριβιέρα της Οχρίδας.


Στην Οχρίδα βρέθηκε ο υπουργός υγείας Βένκο Φιλίπτσε, βουλευτές από την Οχρίδα, ο δήμαρχος και  δημοτικοί σύμβουλοι του SDSM.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είχε προγραμματίσει να παραβρεθεί στη γιορτή που θα γίνει στο Μοναστήρι.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr