Σερβία: Η συνάντηση Βούτσιτς με τον Αλεξάντερ Σόρος



Ιούλιος 30, 2018. 17:05


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του  ‘Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας’ Αλεξάντερ Σόρος, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή, τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των μεταρρυθμίσεων από το παράρτημα του Ιδρύματος στη Σερβία,  όσον αφορά τον τομέα των μέσων ενημέρωσης και το κράτος δικαίου.



Ο πρόεδρος Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Σόρος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του  και συζήτησε για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και την πρόοδο του διαλόγου μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινα, όπως ανακοίνωσε στα ΜΜΕ τα γραφείο του προέδρου Βούτσιτς.


Το θέμα της συζήτησης ήταν η υποστήριξη του Ιδρύματος στην περιφερειακή οικονομική ζώνη.

Ο Αλεξάντερ Σόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο Βούτσιτς για την υποστήριξη που έχει το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας στη Σερβία και τόνισε ότι το ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει τη Σερβία για την ευρωπαϊκή πορεία, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες.


Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινα και τον εποικοδομητικό ρόλο της Σερβίας για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπως αναφέρεται σχετικά.


( Στοιχεία από Tanjug, politika.rs)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr