Αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας ‘περί ανάμειξης Ρώσων επιχειρηματιών’ σε διαδηλώσεις



Ιούλιος 16, 2018. 21:22

Ως πολιτικά ανεύθυνη χαρακτήρισε η Ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια, τη δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης, ότι Ρώσοι επιχειρηματίες ενίσχυσαν οικονομικά  ‘αντάρτες’ για να διαμαρτυρηθούν  στη ‘Μακεδονία’, γράφει το σκοπιανό πρακτορείο Mak Fax.



«Με τη  δήλωση του  ο  Ζάεφ αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της Μακεδονίας να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι η ρωσοφοβία ολοένα και περισσότερο γίνεται εργαλείο στην εξωτερική πολιτική και στην εσωτερική πολιτική», έγραψε η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια στο λογαριασμό της που διατηρεί στο Twitter.


Νωρίτερα σήμερα, ο Ζάεφ, δήλωσε ότι μέλη της ομάδας «Κόμιτι» που συνελήφθησαν τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα. Στο αστυνομικό τμήμα δήλωσαν ότι Ρώσοι επιχειρηματίες του έδωσαν χρήματα και για αυτό βγήκαν στους δρόμους.


«Αυτά τα νεαρά αγόρια από ‘Κόμιτι’ όταν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, κλήθηκαν στην αστυνομία για μια δήλωση, έτσι ανέφεραν ότι επιχειρηματίες από τη Ρωσία δίνουν χρήματα και για αυτό βρίσκονταν εκεί και ότι δεν είχαν τίποτε εναντίον  ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ζάεφ στη σημερινή εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη της κατασκευής εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας Dura- Automotive Systems.


Изјавата на @Zoran_Zaev ја сметаме за политички неодговорна. Таа ја става под знак прашалник искреноста на заложбите на @VladaMK за градење добри односи со . Со жалење констатираме дека се повеќе станува алатка во надворешната, а и во внатрешната политика


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr