Σκόπια: Οι Αμερικανοί επέλεξαν το Κρίβολακ για εκπαίδευση πιλότων



Ιούλιος 26, 2018. 23:43

Αμερικανοί στρατιώτες με ελικόπτερα ‘Black Hawk’ θα εκπαιδευθούν στο πολύγωνο Κρίβολακ.


Το κέντρο εκπαίδευσης των Σκοπίων επιλέχθηκε για την κατάρτιση από 1η ως την 20η Αυγούστου, 120 μελών του στρατού των ΗΠΑ.



Όπως σημειώνεται, σε αντάλλαγμα, οι ‘μακεδόνες’ στρατιώτες θα μπορούν να δουν την εκπαίδευση αυτή  και να μάθουν  χειρισμούς αλλά επιπρόσθετα θα εκπαιδευθούν στη ρίψη όλμων.


Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Κρίβολακ καθώς εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ το συγκεκριμένο Κέντρο να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση.


Από την άλλη πλευρά, το Κρίβολακ συνεχώς αναβαθμίζεται, τώρα με το σχέδιο βοήθειας των ΗΠΑ θα ανεγερθούν δύο νέα κέντρα κατάρτισης, ένα για την καταστολή σε αστικές περιοχές και ένα για την αφαίρεση εκρηκτικών από δρόμους.


 Αυτά τα νέα κέντρα κατάρτισης θα σχεδιαστούν για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες που θα συμπεριληφθούν σε αποστολές.


 Οι εκπρόσωποι του Στρατού των Σκοπίων ανέφεραν ότι με τον σχεδιασμό των νέων εγκαταστάσεων, τα όρια του πολυγώνου, που δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια, θα επεκταθούν.






(Στοιχεία από  telma.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr