Σκόπια: Απορρίφθηκε η ένσταση του Τοντόρ Πετρόφ για ένταξη στο ΝΑΤΟ



Ιούλιος 2, 2018. 17:49

Σκόπια.

Η Βασική Εισαγγελική Αρχή των Σκοπίων, απέρριψε την ποινική δίωξη που υπέβαλε ο πρόεδρος του «Παγκόσμιου Κογκρέσου των ‘Μακεδόνων’»,  Τοντόρ Πετρόφ, κατά των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις ότι πέντε δικαστές διέπραξαν εγκλήματα  για κατάχρηση εξουσίας.

Ο προσφεύγων δήλωσε ότι οι δικαστές δεν ενήργησαν σε τρεις πρωτοβουλίες που είχαν υποβληθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’.

Πρώτον, η πρωτοβουλία για την ακύρωση του νόμου περί Ειδικού Εισαγγελέα που κατατέθηκε στις 21,10.2015,

Δεύτερον, η πρωτοβουλία  για ακύρωση της απόφασης εκλογής του προέδρου του Κοινοβουλίου που κατατέθηκε στις 9 Μαΐου 2017 και 

Τρίτον, η πρωτοβουλία  για ακύρωση της απόφασης προσχώρησης της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ ως μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας- ΝΑΤΟ.

«Ο Εισαγγελέας της Βασικής Εισαγγελικής Αρχής των Σκοπίων, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για τον έλεγχο των ισχυρισμών των κατηγορουμένων.


Διαπιστώθηκε ότι, αμέσως μετά την παραλαβή των πρωτοβουλιών, στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κανονισμό του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δημιουργήθηκαν υποθέσεις που ανέλαβαν συνεχώς δράσεις δικαστικού και αναλυτικού χαρακτήρα, ζητήθηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία για τη λήψη της απόφασης σχετικά με το θέμα και διεξήχθη συγκριτική μελέτη των κανονιστικών λύσεων και αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου», αναφέρει η Εισαγγελία.


 Η διαδικασία για τις δύο πρωτοβουλίες βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ για την πρωτοβουλία για ακύρωση της απόφασης προσχώρησης της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας' ως μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας- ΝΑΤΟ, αποφασίσθηκε σε συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπου ελήφθη απόφαση, καθώς δεν υπεβλήθη διαδικασία για την εκτίμηση της συνταγματικότητας και της νομιμότητας.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr