Τα Δυτικά Βαλκάνια στην τελετή ορκωμοσίας Ερντογάν




Ιούλιος 9, 2018. 15:03

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίζεται σήμερα ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας, 15 ημέρες μετά την επανεκλογή του.

Στην τελετή των εγκαινίων του προέδρου της Τουρκίας, θα παραστούν 40 αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων από τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι.


Μετά την ορκωμοσία στο Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις στο κοινό και θα ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα, δήλωσε ότι στον Ερντογάν οφείλεται  η «ιλιγγιώδης άνοδος της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας», όπως σημειώνει ‘slobodna-bosna’.


Στοιχεία από republika.mk, slobodna-bosna.ba, 27.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr