Νότια Σερβία: Αναστατώθηκαν οι Αλβανοί από χαμηλές πτήσεις σερβικών μαχητικών



Ιούλιος 22, 2018. 16:46


Αναστάτωση προκάλεσαν χαμηλές  πτήσεις σερβικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από την Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία), σημειώνει αλβανικό τοπικό δημοσίευμα.



Το κείμενο αναφέρει ότι οι πτήσεις γίνονται μετά  το αίτημα των τοπικών αλβανικών δήμων να συμμετάσχουν στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, όσον αφορά το καθεστώς των Αλβανών  της Κοιλάδας του Πρέσεβο σχετικά με αυτό των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.


Ωστόσο, οι αρχές των Βρυξελλών δήλωσαν ότι η συμπερίληψη της Κοιλάδας του Πρέσεβο δεν είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά του Βελιγραδίου και της Πρίστινα.


Αν και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάννιτς δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα «Presheva Jonë» (‘Το Πρέσεβό μας’) ότι «οι Βρυξέλλες δεν έχουν πρόβλημα, μπορούν να μιλήσουν στην ΕΕ για τους Αλβανούς στη Σερβία, δηλαδή στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, εάν συμφωνήσουν οι Θάτσι και Βούτσιτς…».


Μετά από αυτήν την εξέλιξη σήμερα το πρωί σερβικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από τους αλβανικούς οικισμούς της Κοιλάδας, προκαλώντας  αναστάτωση στους κατοίκους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


(Στοιχεία από preshevajone.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr