Σκόπια: Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα τη Διακήρυξη Συμμετοχής στο ΝΑΤΟ



Ιούλιος 19, 2018. 20:17

Με 76 ψήφους ‘υπέρ’ χωρίς αποχή και εναντίον, το Κοινοβούλιο  κατά την 53η Σύνοδο  εξέφρασε την υποστήριξη του στην ενταξιακή διαδικασία για την ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SDSM, Χάρι Λοκβένετς δήλωσε ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ φέρνει άμεσα ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά όπως επεσήμανε, οι μεγαλύτερες έμμεσες επιρροές της ένταξης δεν είναι τα στρατιωτικά αλλά τα οικονομικά οφέλη.


Ο Ντράγκαν Ντάνεφ από το VMRO-DPMNE τόνισε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει τη Διακήρυξη και θα συμβάλλει σημαντικά στην πορεία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ για την πλήρη ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.


Πρόσθεσε ότι το VMRO-DPMNE είχε μια πολιτική επιλογή όταν σχηματίσθηκε το 1990 σε τρία αξιώματα. Αυτά ήταν μια ανεξάρτητη ‘Μακεδονία’, ένταξη της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένταξη της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr