Η Ιρλανδική Γερουσία ψήφισε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων



Ιούλιος 11, 2018. 20:05

Η ιρλανδική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που καλεί για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων. Η απόφαση εγκρίθηκε με πλειοψηφία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ.


Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε  αναφέροντας ότι ‘η ιρλανδική Γερουσία έχει ταχθεί  σε μια επιθετική, επικίνδυνη και ριζοσπαστική λαϊκιστική πρωτοβουλία κατά του Ισραήλ για μποϊκοτάζ, υπονομεύοντας τις προοπτικές διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων».


Προσθέτει ακόμη:

«Ο παραλογισμός της ιρλανδικής Γερουσίας είναι ότι το μποϊκοτάζ θα βλάψει τα μέσα διαβίωσης πολλών Παλαιστινίων που εργάζονται στις ισραηλινές βιομηχανικές ζώνες που πλήττονται από μποϊκοτάζ και το Ισραήλ θα εξετάσει τα βήματα του σύμφωνα  με τις εξελίξεις αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε το υπουργείο.


Ο λεγόμενος «Bill Occupied Territories Bill» προωθήθηκε από τον Ιρλανδό γερουσιαστή Φράνσις Μπλακ.  Η συζήτηση για το νομοσχέδιο της ιρλανδικής γερουσίας αναβλήθηκε  τον Ιανουάριο μετά την κλήτευση της Ιρλανδής πρέσβειρας στο Ισραήλ, Αλίς Κέλι, για συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών για διευκρίνιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας.



Πρόκειται για μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων τα οποία παράγονται σε παλαιστινιακές περιοχές που έχουν καταληφθεί  και βρίσκονται υπό την κατοχή του Ισραήλ και στις οποίες έχουν δημιουργηθεί ικανός αριθμός βιομηχανιών.


«Αν και διευκρινίζεται η Ιουδαία και η Σαμάρεια, η ισραηλινή κυβέρνηση με τον Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι  στόχος της προτεινόμενης νομοθεσίας είναι η βλάβη του κράτους του Ισραήλ», σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.



(Στοιχεία από israelnationalnews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr