Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

«Ο Αμερικανός ‘μπουλντόζας’ στα Σκόπια»Ιούλιος 31, 2018. 22:23

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμπλέκεται άμεσα στην επίλυση του προβλήματος του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.


Η τηλεόραση των Σκοπίων Άλφα  σε αποκλειστική της είδηση αναφέρει ότι την Τετάρτη 1η Αυγούστου επισκέπτεται τα Σκόπια ο Μάθιου Πάλμερ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση σχετικά με το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.Η άφιξη του Πάλμερ επιβεβαιώθηκε  από διπλωματικού κύκλους των Σκοπίων.

Πηγές της τηλεόρασης Άλφα, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πάλμερ είναι μέρος μια διπλωματικής προσπάθειας των δυτικών εταίρων των Σκοπίων, που έχουν σκοπό να αποδυναμώσουν την πιθανότητα μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα που προγραμματίσθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.


Σχετικά με το θέμα και τη φύση του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ούτε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.


Ο Μάθιου Πάλμερ είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σήμερα είναι ο διευθυντής του Γραφείου  για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει την ευθύνη για την ένταξη των υποψήφιων χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Υπήρξε στενός συνεργάτης της πρώην Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαντλίν Ολμπράιτ και ενημέρωνε τον πρόεδρο Τζωρτζ Ουώκερ Μπους.


(Στοιχεία από alfa.mk, infomax.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr