Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη: Δεν υπάρχει ευρωατλαντική προοπτική χωρίς τη συμφωνία του ονόματος



Ιούλιος 23, 2018. 22:40

Σκόπια.

Η ‘Μακεδονία’ δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική χωρίς την υλοποίηση της συμφωνίας του ονόματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη, Μίκαελ Ροτ.

Σύμφωνα με αυτόν η χώρα δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και οι πιθανότητες να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις το επόμενο έτος είναι ρεαλιστικές, εάν διατηρηθεί  τη διαδικασία μεταρρύθμισης.


«Χωρίς λύση στη διαφωνία του ονόματος, δεν υπάρχει συγκεκριμένη προοπτική για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 
Τώρα υπάρχει ένα βήμα προς τα εμπρός σε αυτόν τον δρόμο.
 Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, ένα ιστορικό επίτευγμα  και θα ήταν τραγικό αν στην πορεία προς την  ΕΕ παρεμποδισθεί, δεν υπάρξει ετοιμότητα σε αυτήν τη χώρα σε σχέση με το ζήτημα της ΕΕ, το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Πρέπει να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία. Η κυβέρνηση φέρνει ειδική ευθύνη για όλα αυτά, αλλά και η αντιπολίτευση οφείλει να  αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, Μίκαελ Ροτ.

 Η επίσκεψη του Ροτ συνεχίζεται και αύριο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr