Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Σκόπια: Επίθεση φιλορωσικού κόμματος κατά του αρχιεπισκόπου Αχρίδας ΓιοβάνΙούλιος 16, 2018. 09:11


Το φιλορωσικό κόμμα των Σκοπίων, «Μοναδική Μακεδονία»-[Εντίνστβενα Μακεντόνια],  επιτίθεται κατά του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Γιοβάν ή Ιωάννη Β΄ (Βρανισκόφσκι) χαρακτηρίζοντας τον  ως ‘πράκτορα γειτονικής χώρας’ και συγχρόνως αναφέρει την (σχισματική) «Ορθόδοξη  Εκκλησία της Μακεδονίας», ως νόμιμη, αν και δεν  αναγνωρίζεται από καμία εκκλησία.


Κατηγορεί την κυβέρνηση για ελευθερίες που έχει προσφέρει στον Γιοβάν γιατί «του επιτρέπει να συνεχίζει και να εκτελεί ελεύθερα την ανατρεπτική του δράση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί ένα από τα θεμέλια της κρατικής εξουσίας και ένας αιώνιος στυλοβάτης της ταυτότητας του μακεδονικού λαού και του μακεδονικού κράτους και βασικός πυλώνας της μακεδονικής ύπαρξης. Επιπλέον, δεν μιλάμε για κανέναν άλλον, παρά έναν σχισματικό και κατάσκοπο γειτονικής υπηρεσίας πληροφοριών, που λειτουργεί για να καταστρέψει το μακεδονικό έθνος και την εκκλησία», αναφέρει η Εντίνστβενα Μακεντόνια.


Τονίζει ότι η ευθύνη πρέπει να αναζητηθεί στη χώρα.


«Πριν από δύο ημέρες ακούσαμε ότι η αστυνομία του Μοναστηριού/Μπίτολα κατάσχεσε το διαβατήριο του Βρανισκόφσκι, καθώς προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα στο σημείο διέλευσης των συνόρων «Μεντζίτλια» λόγω καταδικαστικών αποφάσεων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η αστυνομία της Μπίτολα εξέδωσε το διαβατήριό του και η αστυνομία της Μπίτολα του ενέκρινε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών», ανακοινώθηκε από το κόμμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου.


 «Καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Σπασόφσκι, να εξηγήσει στο κοινό πως η αστυνομία της Μπίτολα χορήγησε διαβατήριο στον Γιοβάν Βρανισκόφσκι και ένα πιστόλι, σε μια στιγμή που υπάρχουν ποινικές κατηγορίες και καταδίκες  εναντίον του», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος.


(Στοιχεία από a1on.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr