Αμερικανός πρέσβης σε κυβέρνηση Ράμα: Αποτύχατε!



Ιούλιος 7, 2018. 15:35

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα στη σύλληψη και τιμωρία των ‘ηγετών του εγκλήματος’,  σε  φόρουμ στα Τίρανα,  που είχε θέμα «Η δύναμη του νόμου - Επιτεύγματα και προκλήσεις».



Ο Λου επέκρινε την αλβανική αστυνομία και τις αλβανικές εισαγγελικές αρχές δηλώνοντας ότι ‘έχουν αποτύχει’.


«Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Αλβανία στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Ζητάμε συγκεκριμένα  αποτελέσματα, διώξεις και τιμωρία των εγκληματιών. Θέλω να επισημάνω ότι απέτυχαν και η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές», είπε ο Λου και πρόσθεσε: 

«Πριν από δύο χρόνια εργαζόμασταν για τη σύλληψη ορισμένων μελών της συμμορίας του Κλήμεν Μπαλίλι, είναι ένας ισχυρός επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος με πολιτικούς δεσμούς. Ωστόσο, δεν υπήρξε ικανότητα ή προθυμία για τη σύλληψή του», είπε χαρακτηριστικά.


Παράθεσε και άλλα παραδείγματα κατονομάζοντας τους εγκληματίες και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε γνωστά εγκληματικά στοιχεία όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι και ο πρώην  εισαγγελέας Αντριάτικ Λάλα.


«Προτρέπω τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον υπουργό Εσωτερικών Φατμίρ Τζαφάι και την αστυνομία να συνεχίσουν αμείλικτα τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε ο διπλωμάτης των ΗΠΑ.


(Στοιχεία από  zaman.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Αλβανία, Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία, Βαλκάνια,