Τουρκία: Μεγάλη αμυντική εξαγωγή στο Πακιστάν




Ιούλιος 13, 2018. 14:02

Η τουρκική  αεροπορία και η αεροδιαστημική βιομηχανία (TAI) θα παράγουν 30 ελικόπτερα T129 για το Πακιστάν, κατόπιν άδειας από την κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία  που παράγει τους  κινητήρες  LHTEC T800’ που φορούν τα T129.


Τα ελικόπτερα θα κατασκευασθούν στις εγκαταστάσεις της TAI.

Η  εξαγωγική αυτή συμφωνία είναι ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη εξαγωγή της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Υπολογίζεται ότι το πρώτο ελικόπτερο θα παραδοθεί σε 3 με 4 μήνες και η παράδοση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός 2,5 ετών.
https://www.echedoros-a.gr/2018/05/30-t129-atak.html 

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η συμφωνία αυτή  θέτει τη χώρα στην πέμπτη σειρά εξαγωγής αμυντικών προϊόντων μετά τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ιταλία και Γαλλία.


Το Πακιστάν είχε πάρει δοκιμαστικά το ελικόπτερο αυτό για να δει τις αντοχές του σε θερμότητες που επικρατούν στη χώρα. Το T129 ATAK βγήκε με επιτυχία από τις δοκιμές αυτές. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν πέταξε, επίσης, με το ελικόπτερο, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από dha.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr