Σκοπιανά & Βουλγαρικά ΜΜΕ: «Ο Μητσοτάκης λέει ότι υπάρχουν αυτονομιστικές δυνάμεις στην ελληνική Μακεδονία»



Ιούλιος 5, 2018. 21:00

Σκόπια.

Ο ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο Politico, ότι υπάρχει φόβος περιφερειακών αναταραχών στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη Συμφωνία του Ονόματος ως πρόσκληση να οργανωθούν.


Ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ζητούν από τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας να μάθουν, εάν οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται στη Μακεδονία, εάν έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν  περιφερειακές εντάσεις και τι είδους αναταραχή μπορούν να ξεκινήσουν.


Τα άλλα ερωτήματα είναι εάν ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαιρέσει τη χώρα, ποιες είναι οι δυνάμεις που αναφέρεται ο Μητσοτάκης και αν συνδέονται με την Λίγκα του Βορρά,  που αντιτίθεται στη συμφωνία.

Ο Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει άμεσα σε αυτό που εννοούσε η αμφιλεγόμενη δήλωσή του, διότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας  μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα αυτονομιστικό κίνημα στη Βόρειο Ελλάδα, γράφουν τα δημοσιεύματα.


(Στοιχεία από republika.mk, focus-news.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr