Σκόπια: Ο διευθυντής της Αστυνομίας παραδέχεται την φιλοξενία προσφύγων!



Ιούλιος 8, 2018. 15:35

Σκόπια.
 
Ο υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι θα κατασκευασθεί κέντρο για τη διαμονή των αλλοδαπών, γιατί, είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι ικανότητες των υπαρχόντων.


Πρόκειται για το πρώτο θεσμικό όργανο που απάντησε δημοσίως και παραδέχθηκε ότι τα δημοσιεύματα για τη δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων είναι πραγματικά και ότι  θα κατασκευασθεί κέντρο μεταναστών στο Μπαρντόφσκι.

Ο διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας (БЈБ) δήλωσε ότι υπάρχει μια νέα τοποθεσία, αλλά δεν προχώρησε  παραπέρα. Ο Λάζο Βελκόφσκι  υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει  ο κίνδυνος επιστροφής προσφύγων/ μεταναστών στη χώρα, από χώρες της ΕΕ.

 

«Το μόνο που άλλαξε», τόνισε, «είναι ότι αντί να δημιουργηθεί στο Γκάζι Μπάμπα, θα γίνει στο Μπαρντόφσκι».

 

Το Στρατηγικό Σχέδιο 2018-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι τα χρήματα για αυτό το κέντρο θα δοθούν από ξένες δωρεές.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για μια έκταση 7 στρεμμάτων, στην οποία υπάρχουν εγκαταλειμμένες αποθήκες του στρατού. Ο χώρος είναι, ήδη, περιφραγμένος  και σύμφωνα με το σχεδιασμό θα κατασκευασθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

 

Σχετική δημοσίευση υπάρχει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Σκοπίων (από το δημοσίευμα)

(Στοιχεία από infomax.mk)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr