Η Τουρκία θα παραχωρήσει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη Ρωσία;



Ιούλιος 12, 2018. 22:53

Ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (ЛДПР- LDPR) Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή της ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρεί  ότι η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ  που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Τουρκία, μπορεί να κλείσει για το ΝΑΤΟ και να παραδοθεί στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Ria Novosti.


“Το πιο πιθανό είναι, αυτός (ο Ερντογάν) να είναι πρόεδρος για δύο θητείες μέχρι το 2028, και η Τουρκία θα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Το κυριότερο είναι ότι η Τουρκία είναι εταίρος της Ρωσίας. Θα είναι σε θέση να την προστατεύσει από τυχόν επιθέσεις. Ίσως,  η βάση Ιντσιρλίκ να κλείσει για το ΝΑΤΟ και να παραχωρηθεί σε εμάς. Τίποτε άσχημο δεν θα γίνει ενόσω είναι ο Ερντογάν στην εξουσία και μπορούμε μόνο να χαιρόμαστε για την επιτυχία της χώρας  υπό την ηγεσία του», δήλωσε ο ηγέτης του LDPR.


Νωρίτερα, η Wall Street Journal, ανέφερε την παύση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων από την αεροπορική βάση, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχετίζεται με την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.


Σύμφωνα με την πηγή της δημοσίευσης, την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, τα αμερικανικά στρατεύματα μπορούν τελικά να εγκαταλείψουν την τουρκική στρατιωτική βάση.


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (EUCOM) Τζόνι Μίτσελ, χαρακτήρισε αυτές τις αναφορές ως ‘κερδοσκοπία’.


Αργότερα, η Άγκυρα αρνήθηκε να αναφέρει την πιθανή απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.


(Στοιχεία από news.day.az)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr