Το συνέδριο της ‘φράξιας’ των Αλβανοτσάμηδων και οι συλλήψεις από την αστυνομία



Ιούλιος 14, 2018. 21:02

Στις 13 Ιουλίου μέλη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» ανακοίνωσαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης τη διοργάνωση ενός συνεδρίου στην Κονίσπολη στις 14 Ιουλίου 2018.



Σχετική αναφορά για τις δραστηριότητες των Αλβανοτσάμηδων αυτών έγινε με τη δημοσίευση σχετικού βίντεο από την τοπική τηλεόραση «Saranda Televizion», στο οποίο μίλησαν εκείνοι που αυτοαποκαλούνται  ιεραπόστολοι της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αλβανικό δημοσίευμα.


Μετά τα δημοσιεύματα αυτά, η αλβανική αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για τη σύλληψη των «ιεραποστόλων» των Αλβανοτσάμηδων.


 Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης με την κατηγορία «της δημιουργίας αντισυνταγματικής οργάνωσης» καθώς και για «διανομή αντισυνταγματικών προκηρύξεων».


Παρά του ότι αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» ορισμένα μέλη, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ‘εθνικιστές’  δεν είχαν καμία σχέση με τους Αλβανοτσάμηδες. 


Για παράδειγμα ο συλληφθείς Ιλίρ Μπερίσα που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορία για  ποινικό αδίκημα κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο.


Η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο υπεύθυνος για τα γραφεία της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα είχε κάνει παράνομη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και  κατηγορήθηκε επίσης για ‘κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας’.


Άλλα μέλη της οργάνωσης  συνελήφθησαν καθ’ οδόν προς το χωριό Βέρβε των Αγίων Σαράντα, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου είχαν σκοπό να αναπτύξουν ‘δραστηριότητα’.


(Στοιχεία από balkanweb.com, gazetatema.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr