Η Ρουμανία σταμάτησε τις πτήσεις των σοβιετικών Mig-21 μετά από πτώση σε αεροπορική επίδειξη



Ιούλιος 15, 2018. 21:06

Η Ρουμανία ανέστειλε τη χρήση όλων των υφιστάμενων μαχητικών αεροσκαφών Mig-21, πριν αρχίσει η έρευνα για την πτώση ενός μαχητικού σε αεροπορική επίδειξη την Κυριακή.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Μίχαϊ Φίφορ, σύμφωνα με την ‘Εβροπέισκα Πράβντα’.



«Μετά την τραγωδία στην αεροπορική επίδειξη την περασμένη εβδομάδα, και πριν από την ολοκλήρωση των ερευνών, όλα τα Mig θα παραμείνουν στο έδαφος», είπε.


Ο Φίφορ σημείωσε  ότι ο ρουμανικός εναέριος χώρος δεν θα παραμείνει χωρίς προστασία, θα περιπολούν τέσσερα βρετανικά μαχητικά Eurofighter Typhoon.


Ο ρουμανικός στρατός κρατά μυστικό τον αριθμό των σοβιετικών μαχητικών Mig-21 που έχει. Τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, αναφέρουν για 30 μαχητικά που παραμένουν σε λειτουργία,  από τα οποία 11 έχουν εκσυγχρονισθεί στο Ισραήλ σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


Η Ρουμανία αγόρασε 12 μαχητικά Φ-16  από την Πορτογαλία, αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ακόμη, καθώς η εκπαίδευση των πιλότων συνεχίζεται.


Την περασμένη Κυριακή σε αεροπορική επίδειξη κοντά στην πόλη Κωστάντζα , ένα μαχητικό MiG-21 Lancer συνετρίβη και ο πιλότος σκοτώθηκε.


(Στοιχεία από eurointegration.com.ua)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr