Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Τουρκία να αγοράσει Patriot αντί S-400



Ιούλιος 17, 2018. 19:08

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές- Στρατιωτικές Υποθέσεις, Τίνα Καϊντάνοφ, είπε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για να καταλήξουν σε συμφωνία για την αγορά από την τουρκική πλευρά των πυραυλικών συστημάτων  αντιαεροπορικής άμυνας Patriot των ΗΠΑ, αντί των ρωσικών  S-400.


Η Καϊντάνοφ στην αεροπορική επίδειξη στο Φαρνμπορόου  (γνωστό ως ‘Farnborough Airshow’) δήλωσε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και «προσπαθεί να μεταφέρει στην τουρκική πλευρά πληροφορίες για το τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την κατάσταση όσον αφορά τα συστήματα Patriot».


Σύμφωνα με την ίδια, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι «η απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας θα αποτελούσε ένα είδος υποστήριξης προς τη Ρωσία, η οποία όπως βλέπουμε δεν συμπεριφέρθηκε καλά σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης».


Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει ότι η απόκτηση των συστημάτων Patriot  από την Τουρκία θα επηρεάσει θετικά τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο- γράφει η ρωσική ιστοσελίδα ‘Γιάντεξ’/«Яндекс»- η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν σύμβαση ύψους 2,5 δις δολαρίων για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων άμυνας S-400.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr