Tass: Η Ελλάδα ανακοίνωσε την απέλαση Ρώσων διπλωματών



Ιούλιος 11, 2018. 19:19 – Tass


Οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν στη Ρωσία σχέδια για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών στις 6 Ιουλίου και τους έδωσαν αρκετές ημέρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αυτό ανακοινώθηκε από ελληνική διπλωματική πηγή.


«Την Παρασκευή, το θέμα τέθηκε επίσημα, του δόθηκε μια αποδεκτή περίοδος αρκετών ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα».


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε δύο άλλους.


Οι ελληνικές αρχές κατηγορούν τους διπλωμάτες για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, καθώς και σε ενέργειες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.


Οι δύο  Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούνται για δραστηριότητες τους στη βόρεια Ελλάδα.
 (Σημ. Πηγές της ελληνικής τηλεόρασης τους εμπλέκουν σε δραστηριότητες αναταραχών στην ελληνική Μακεδονία σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και 'ιδιαίτερες' σχέσεις με το ρωσικό μοναστήρι στο Άγιον Όρος).
 

Αργότερα ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην τηλεόραση του τηλεοπτικού σταθμού ‘Σκάι’ επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δήλωσε  ότι η Ρωσία παραδοσιακά αντιδρά με αντίμετρα σε απελάσεις διπλωματών της σε ξένες χώρες.


(Στοιχεία από tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr