Σκόπια: Το VMRO-DPMNE καταθέτει μήνυση για τη διαφωνία του ονόματοςΙούλιος 5, 2018. 21:46

Από το Κοινοβούλιο, η Συμφωνία του Ονόματος μετατίθεται στην Εισαγγελία, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Το VMRO-DPMNE έχει καταθέσει ποινική δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και του προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και όλων των βουλευτών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τη δεύτερη φορά επικύρωσε τη συμφωνία.


Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζαέφ και οι βουλευτές καλούν τον πρόεδρο Ιβάνοφ να υπογράψει το διάταγμα. 

Διαφορετικά απειλούν με ποινική δίωξη εναντίον του αρχηγού του κράτους.


«Ο Γκιόργκε  Ιβάνφο υποχρεούται να υπογράψει μετά την επανάληψη της ψηφοφορίας το νόμο για την επικύρωση της Συμφωνίας με την Ελλάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει το μέλλον της ‘Μακεδονίας’! Διαφορετικά, ο Ιβάνοφ θα διαπράξει έγκλημα, θα ενεργήσει εκτός της δικαιοδοσίας του και παρεμβαίνει άμεσα στη νομοθετική εξουσία, δηλαδή στο έργο του Κοινοβουλίου ως νομοθετικής εξουσίας», λέει ο Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ από το SDSM.


Σημειώνεται ότι λιγότερο από ένα μήνα πριν, το VMRO-DPMNE άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου του Κοινοβουλίου γιατί θεωρεί αντισυνταγματική και παράνομη την υιοθέτηση του νόμου για τις γλώσσες.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr