Σκόπια: Το VMRO-DPMNE ζητάει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση για τον Γκρούεφσκι



Ιούλιος 20, 2018. 16:47

Νομικοί εμπειρογνώμονες του VMRO-DPMNE, παρέδωσαν την Τρίτη στους συναδέλφους τους στο κυβερνών SDSM, ένα σχέδιο τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα που σχετίζεται με τα Κεφάλαια της κατάχρησης εξουσίας, της άσκησης εξουσίας για προσωπικό συμφέρον καθώς και παρατυπίες της εξουσίας, μέσα στις οποίες κατά 90 τοις εκατό βρίσκονται οι περιπτώσεις,  του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα, που διεξάγει έρευνα  εναντίον του πρώην επικεφαλής του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Οι αλλαγές που προτείνονται είναι η μείωση των ποινών, όπως προβλέπονται και η παραγραφή άλλων,  προκειμένου να αποφευχθεί η οδήγηση του Γκρούεφσκι στη φυλακή.


Οι κατηγορίες που απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό είναι συγκεκριμένα για 15 περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται ως ‘σοβαρά οικονομικά εγκλήματα κατάχρησης κρατικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εξουσίας του VMRO-DPMNE’.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλά από αυτά τα εγκλήματα είναι εισέτι ανοιχτά, διερευνούνται ακόμη από τη Γενική Εισαγγελία.


Εάν η κυβέρνηση και φυσικά ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, δεχθεί αυτές τις νομικές τροποποιήσεις όταν θα τεθούν σε ψηφοφορία, θα υποβληθούν άμεσα στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα.  Θα καταστεί έτσι πιο επιεικής στα κακουργήματα του Νίκολα Γκρούεφσκι.


(Στοιχεία από libertas.mk, sdk.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr