«Γενί Σαφάκ»: Η Σαουδική Αραβία δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια στους Κούρδους της Συρίας


Αύγουστος 18, 2018. 22:26

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει συνεισφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια στις δήθεν υπό αναδιάρθρωση περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, στις οποίες κυριαρχούν οι τρομοκρατικές ομάδες (Κούρδοι Συρίας)  που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ στην αγγλική της έκδοση.


«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει συνεισφέρει $ 100 εκατομμύρια στη βορειοανατολική Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση της Σαουδικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.


Τα κεφάλαια θα διοχετευθούν σε πόλεις όπως η Ράκκα που έχει καταληφθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).


Οι ΣΔΔ κυριαρχούνται από τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) που ακολουθούν την αριστερή ιδεολογία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) που προβαίνει σε ανταρτοπόλεμο εδώ και τριάντα χρόνια  στην νοτιοανατολική Τουρκία, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.


«Η Ουάσιγκτον λειτουργεί στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, μια περιοχή που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το τις ΣΔΔ που συνδέονται με το PKK», καταλήγει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από yenisafak.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr