Η Αντιπολίτευση Σκοπίων αντιδρά για τη διαγραφή της λέξης ‘Μακεδονία’



Αύγουστος 15, 2018. 08:38

Σκόπια.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SDSM) κάνει τεράστιες ζημιές, με την αλλαγή των ονομάτων όλων των κρατικών θεσμών και τη διαγραφή της λέξης ‘Μακεδονία’ από αυτούς θέτει άμεσα κίνδυνο για τη ‘μακεδονική’ ταυτότητα, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.



Το κόμμα αυτό  επιτίθεται στην κυβέρνηση, την οποία καταγγέλλει ότι λεηλατεί το κράτος, προβαίνει σε πολιτικά εγκλήματα με διαφθορά τεραστίων διαστάσεων.


«Η συνθηκολόγηση που υπέγραψε ο Ζάεφ για το όνομα, δεν μπορεί να  κρυφθεί ούτε με αποστειρωμένα δελτία Τύπου ούτε με ανακοινώσεις. Το μόνο εμπόδιο για την πρόοδο της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ είναι ο Ζόραν Ζάεφ και οι οπαδοί του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Προσθέτει:

Το SDSM με τη συμφωνία συνθηκολόγησης μεταξύ των άλλων θέτει σε κίνδυνο τη θεσμική ταυτότητα. Η αντικατάσταση των ονομάτων όλων των κρατικών θεσμών με τη διαγραφή της λέξης ‘Μακεδονία’ σημαίνει άμεση απειλή για τη ‘μακεδονική’ ταυτότητα.


«Αλλά, η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει και ένα άλλο πρόβλημα και αυτό είναι το έγκλημα που έχει γίνει το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης.

Με τέτοιες αντικρατικές πολιτικές ο Ζάεφ και το SDSM δεν μπορούν να προσεγγίσουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο λαός γνωρίζει ότι για να κερδίσει η ‘Μακεδονία’, πρέπει να φύγει ο Ζόραν Ζάεφ!»
Κέντρο Επικοινωνιών του VMRO-DPMNE.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr