Τουρκοκυπριακή εφημερίδα κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ερντογάν



Αύγουστος 18, 2018. 21:29

Ο Σενέρ Λεβέντ και η τουρκοκυπριακή εκδοτική εταιρεία ‘Afrika’ υπέβαλαν αγωγή εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για υποκίνηση επιθέσεων κατά της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με την πρώτη σελίδα της ‘Afrika’ το Σάββατο.


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο «Έχουμε πάει τον Ταγίπ Ερντογάν στα δικαστήρια» και παρουσίασε εικόνες  των αγωγών που κατατέθηκαν στο ‘περιφερειακό δικαστήριο» στο βορρά.


Η πρώτη σελίδα της ‘Afrika’ έχει, επίσης, εικόνες από τους διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της, στις 22 Ιανουαρίου, δείχνοντας τους ανθρώπους που έκαναν το σύμβολο του τουρκικού υπερεθνικιστικού κινήματος των «Γκρίζων Λύκων» και το σύμβολο της ‘Ράμπια’ – μιας χειρονομίας ενδεικτικής για την υποστήριξη της μουσουλμανικής αδελφότητας.


Είναι η πρώτη φορά που μια τουρκοκυπριακή ομάδα των ΜΜΕ μήνυσε έναν Τούρκο πολιτικό,  μετά την πρώτη επίθεση εναντίον της εφημερίδας στην Άγκυρα εξαιτίας του πρωτοσέλιδου, της  21ης Ιανουαρίου, που είχε τίτλο: «Άλλη μια εισβολή από την Τουρκία», αναφερόμενη στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας.


 Η εφημερίδα σημειώνει ότι στην πόλη Προύσα στις 21 Ιανουαρίου στο συνέδριο των γυναικών του κυβερνώντος κόμματος AKP,ο Ερντογάν είχε αποκαλέσει την εφημερίδα με ένα ανήθικο τρόπο και κάλεσε τους ‘αδελφούς του’ στην κατεχόμενη Κύπρο να πάρουν θέση.


«Λένε ότι ο τουρκικός στρατός, μετά την Κύπρο, διεξήγαγε μια νέα εισβολή. Πόσο ανήθικο, άσεμνο είναι αυτό», είχε δηλώσει ο Ερντογάν.


Το άρθρο λέει ότι μετά από αυτήν την ομιλία του Ερντογάν, στις 22 Ιανουαρίου, οι «φανατικοί» επιτέθηκαν στην εφημερίδα με πέτρες και προσπάθησαν να χτυπήσουν το προσωπικό.


Η εφημερίδα λέει ότι οι διαδηλωτές είναι «τα θυμωμένα παιδιά» του Ερντογάν, τους οποίους είπε να χτυπήσουν την εφημερίδα.


Ο αρχισυντάκτης της ‘Afrika’, Σενέρ Λεβέντ, είπε ότι οι διαδηλωτές κάνουν ό, τι  τους λέει ο Ερντογάν.


(Στοιχεία από ahvalnews.com, cyprus-mail.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr