Δηλώσεις προέδρου Σερβίας για διόρθωση συνόρων με Κοσσυφοπέδιο



Αύγουστος 7, 2018. 18:44

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου αναφέρθηκε σε μια λύση για το Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει η Zeri Info.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς ο στόχος του κράτους της Σερβίας είναι να κερδίσει κάτι περισσότερο από αυτό που έχει η Σερβία σήμερα.


Ο Σέρβος πρόεδρος έκανε σαφές ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη λύση για όλους. Πρόσθεσε ότι θέλει  για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να έχουν σταθερότητα και μια λύση που θα παρέχει ειρήνη μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών.


Είπε, μεταξύ άλλων,  ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς:


Το ερώτημα είναι ποια απόφαση θα λάβουμε για να επιλύσουμε το ζήτημα ώστε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε σήμερα και μελλοντικά η Σερβία να κερδίσει περισσότερα.


Ως πρόεδρος της Σερβίας, αν και είναι δύσκολο για τους συνεργάτες μου και για τους πολίτες της Σερβίας, γιατί η απόφαση δεν είναι αρεστή, ωστόσο βλέπω ότι η επίλυση του προβλήματος είναι απαραίτητη και να γίνει το συντομότερο δυνατόν.


Χρειαζόμαστε μια λύση που θα παρέχει ειρήνη στο λαό μας και είναι σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα προς όφελος του λαού μας.


Αν δεν επιλύσουμε το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου θα έχουμε ένα εκατομμύριο λιγότερους Σέρβους στη χώρα, είπε ο Βούτσιτς, μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από gazetatema.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr